به گزارش روابط عمومی شبکه دو؛ داستان این قسمت از مستند در میان ایل قدیمی ترکاشوند می گذرد. جلیل رحمتی؛ آموزگارِ این روایت با معلم های قبلی تفاوت کوچکی دارد. یکی از مهمترین مشکلات دانش آموزان عشایر این است که به خاطر کوچ کردن، فقط پنج ماه از سال را می توانند درس بخوانند. به همین دلیل آموزش و پرورش معلم هایی را می فرستد تا در ییلاقِ عشایر، اگر درسی ناتمام مانده یا خوب تدریس نشده را برای دانش آموزان یادآوری کنند. آقای رحمتی طایفه به طایفه و تیره به تیره به دنبال دانش آموزان می گردد تا محروم از تحصیل نمانند. در حال حاضر کلاس درس آقای معلم در قسمتی از ایل ترکاشوند است. هر روز یک ساعت و نیم مسیر طولانی را برای چهار دانش آموز طی می کند که در چادر منتظر شنیدن درس های تازه معلمشان هستند. دانش آموزان با استعدادی که همراه درس به خانواده شان کمک می کنند.
ایل ترکاشوند یکی از قدیمی ترین ایل های کشور است. زبان اکثر اهالی ایل ترکاشوند لک است. تلفیقی از زبان کردی و لری. یکی از مهمترین ویژگی های ایل ترکاشوند، طی کردن طولانی ترین مسیر کوچ در کشور است. این ایل از حوالی شمال همدان تا جنوب خوزستان و ایلام در ییلاق و قشلاقند که این مستند به بخشی از این ایل که در جنوب همدان و حوالی شهر نهاوند چادر زده اند؛ سر زده است. نام این قسمت هم از منطقه ای به نام «گنبد کبود» گرفته شده که محل ییلاق این طایفه است.
مستند «غوغای بی هیاهو»، تمام مدارس کوچک ایران را به تصویر می کشد. این مستند به دور از پرگویی و با انتخاب تصاویری بکر از زندگی روستایی و بومی مناطق مختلف ایران، روایت هایی جذاب را برای بینندگان این برنامه تدارک دیده است.
این مستند کاری ست از گروه اجتماعی فرهنگی که با مشارکت وزارت آموزش و پرورش و تهیه کنندگی مهدی بابایی تهیه شده و پنجشنبه ها ساعت 19:20 در جدول پخش برنامه های شبکه دو سیما قرار دارد. بازپخش این برنامه نیز جمعه ساعت 11:00 خواهد بود.