ابراهیم عزیزی در پاسخ به این سوال که «سیاست جدید جمهوری اسلامی در برابر ریاست جمهوری جدید آمریکا چیست؟»، گفت: ما بر مبنای راهبرد در حوزه سیاست و روابط خارجی عمل میکنیم. این راهبردها ثابت و مبتنی بر منافع، امنیت و چهارچوبهای رسمی کشور است. اینطور نیست که با تغییر و تحولات سایر کشورها راهبرد خود را تغییر دهیم. اما طبیعی است که موضعگیریها و تاکتیکهای ما بر اساس اصول عزت، حرکت و مصلحت منعطف باشد. لذا راهبردی که امنیت ما را در نظام اسلامی تامین میکند در مقابل هر کدام از روسای جمهور آمریکا طی میکنیم.
وی افزود: اینطور نیست که آمریکا شرایطی داشته باشد که اصولی را دیکته کند یا جمهوری اسلامی با آمدن و رفتن فردی تحت تاثیر قرار بگیرد. آمریکای امروز سرگردان و فاقد راهبرد است. این کشور در موضوعات مختلف به سمت سقوط و افول حرکت میکند. نکته حائز اهمیت دولتهای تکدورهای در آمریکا است. حتی برخی از همپیمانان آمریکا اعلام عدم همپیمانی از سیاستهای او را اعلام کردند. آمریکا در شرایطی نیست که راهبردهای خود را به کشورهای مقاومت دیکته کند. جمهوری اسلامی دارای یک گفتمان قوی است و میتواند در هر میدانی حرکت کند.
وی درخصوص راهبرد کلان جمهوری اسلامی گفت: ما بر اساس مبانی ایران در سیاست خارجی حرکت میکنیم. دولت آقای بایدن و آقای روحانی شش ماه با یکدیگر همزمان بودند. آن موقع ما در کمیسیون امنیت ملی بودیم. در پایان دولت بحثی مطرح بود که بایدن مایل به مذاکره است. جمهوری اسلامی ایران چون در سالهای متمادی دارای منطق و گفتمان راهبردی است هیچوقت از مذاکره هراس نداشته است. بر مبنای منافع ملی حاضر به تعامل است. در این شش ماه مذاکرات غیرمستقیم وجود داشت.
عزیزی افزود: پس از روی کار آمدن دولت شهید رئیسی باز هم در جلسات متعدد روی این مذاکرات بحث داشتیم و اتفاقا آمادگیهای خوبی صورت گرفته بود. در موضوعاتی مانند لغو تحریمها به یک چهارچوب رسیده بودیم. اما آنکه میز مذاکره را ترک کرد همین دموکراتهای آمریکا بودند. چون از تعهدات خود عاجز بودند. آمریکاییها متخصص نقض پیمان هستند. پس این تحلیل درست نیست که جمهوری اسلامی از مذاکره امتناع کرده است. مذاکره باید عایداتی داشته باشد و از جایگاه قدرت صورت بگیرد. جمهوری اسلامی با همین نگاه اهل تعامل و گفتوگو بوده است.
او در ادامه بیان داشت: طرف مقابل ما در زمان هر کدام از روسای جمهور آمریکا از مذاکره عاجز بودند و شرایط را نقض کردند. یکی از افتخارات مجلس یازدهم صیانت از منافع ملت ایران است. اگر این قانون را خوب مطالعه کنید میبینید که دست دولتها را برای مذاکره پر کردیم. با قانون اقدام راهبردی پشتیبان دیپلماسی شدیم. حتی مدیرانی که در دولت دوازدهم و سیزدهم و دولت حاضر حضور دارند بارها گفتند که این قانون دست ما را پر گذاشته و ما از سر عزت و حکمت وارد مذاکره کنیم.
عزیزی در خصوص تنشهایی که اتحادیه اروپا با ایران دارد گفت: برداشت ما و شواهد حکایت از این دارد که اروپاییها در سیاست خارجی وابسته هستند. هیچوقت بدون اجازه آمریکاییها نتوانستند تصمیمی بگیرند و تحت تاثیر سیاستهای آمریکا بودند. خیلی وقتها مذاکرات به مسیری میرفت که میگفتند ما نیازمند مشورت هستیم. نکته بعدی اینکه چه برداشتی از اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس میتوان داشت؟ آلمان امروز با کنسولگریهای ما بخاطر اعدام یک تروریست سر ستیز دارد. اروپاییها تا بحال با خود گفتند اینهمه جنایت در لبنان و غزه رخ میدهد با چه معادلهای حل میشود؟ این سیاست اروپاییها است که شایسته تغییر و تحول است.
او درخصوص سیاست کشور در موضوع «وعده صادق۳» گفت: دشمن بعد از عملیات وعده صادق۲ که حق مسلم ما بود در یک اقدام پر سروصدا در ۱۲۰ کیلومتری ما اقدامی کردند. البته به قول رهبر انقلاب نباید این موضوع نه کوچک انگاری و نه بزرگنمایی شود. پاسخ به این اقدام قطعی است اما همیشه این پاسخها باید در زمان و مکان مقتضی صورت بگیرد. اقدامات ما هوشمندانه و بر مبنای توانمندی است. این اقدام به مراتب مخربتر خواهد بود. هم اسرائیل و هم حامیان آن بدانند که تنبیه سختتری در انتظار آنها خواهد بود.
وی افزود: هیچ گزارشی مبنی بر ورود دشمن به حریم ایران را نداشتیم. تمام حملات در مرز هوایی عراق که در دست آمریکاییها هست صورت گرفت. دانشمندان و نیروهای مسلح ما در هر بردی توانایی دارند. بدون شک بر اساس اصول سیاست خارجی دکترین دفاعی خود را تقویت خواهیم کرد. البته ما در جنگ اصول اخلاقی که دشمن از آن تهی است را حفظ خواهیم کرد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در خصوص مالکیت ایران بر جزایر سهگانه گفت: توسعه مسکونیسازی جزایر سهگانه از مهمترین سیاستهایی است که دنبال میکنیم. فرصتهای خوبی در این جزایر وجود دارد. باید تلاش کنیم این ظرفیتهای خوب را برای اشتغال، اسکان و تولید ثروت و قدرت به منصه ظهور برسانیم. برای پروازهای بندرعباس به بوموسی هم تصمیمات خوبی گرفته شدهاست. سازمان بنادر و دریانوردی متعهد شدهاند که حملونقل دریایی مردم را فراهم کنند.