برنامهسازی با موضوعات مذهبی و با زبانی قابل درک برای کودکان اهمیت زیادی دارد. انتقال مضامین ویژه و مذهبی در قالب داستانهای پرکشش و استفاده از تصاویر مناسب، موسیقی ارزشمند، ریتمسازی بجا و... همان چیزی است که تا سالها در ذهن کودک میماند. برنامه «دست کی بالا» که روزهای زوج ساعت 10:45 از شبکه دو سیما روانه آنتن میشود بر اساس عناصر یاد شده طراحی شده و به صورت ویژه در ایام محرم به مخاطب کودک و خردسال رسانه ملی ارائه میشود.
سیدمحسن مناجاتی درباره این برنامه با اشاره به مفاهیم مورد استفاده در «دست کی بالا» ویژه محرم اظهار کرد: به سبب مدرنیته، چند صباحی است آلات و دستگاههای مختلف، شور حسینی را به حد اعلای خود رسانده و متأسفانه شعور حسینی در سایه همین شور، کم رنگ شده که جای تأمل دارد. «هیأت باران» در برنامه «دست کی بالا» با علم بر نوع مخاطب برنامه که کودک و خردسال را در بر میگیرد، بر این است تا در ایام محرم با ساختار و رویکردی خاص شعور حسینی را با جلوهای از شور حسینی همراه کند و در کنار مخاطبین کودک به درک مناسبی از عزای حسینی برسد.
این تهیهکننده در ادامه اضافه کرد: برنامه «دست کی بالا» ویژه محرم، بر این محور طراحی شده و بر اساس اتفاقاتی که در دهه اول محرم از دعوت کوفیان و عهد شکنی آنها آغاز و تا گذشت و صبر و پایداری حضرت زینب سلام الله علیها ادامه مییابد، موضوعاتی همچون (دعوت، گذشت، دوست و همراه خوب، وفای به عهد، بازگشت، انتظار، آزادگی و...) را مدنظر قرار داده است.
مناجاتی با اشاره به ترکیب و ساختار برنامه «دست کی بالا» عنوان کرد: این برنامه به گونهای طراحی و اجرا شده که بخشهای خاص به زبان کودکانه با مخاطب کودک و خردسال خود همراه شوند و در اوج شور، شعور حسینی را به مرحله ظهور برسانند. شناور بودن آیتمهای برنامه «دست کی بالا» نیز به ما کمک کرد که آیتمهای جدیدی به برنامه اضافه شود و ما را به هدف خود که القاء شعور حسینی بود نزدیک کند.
تهیهکننده «دست کی بالا» در توضیح بیشتری اضافه کرد: در هر برنامه، بچههای هیأتها و مساجد مختلف میهمان حضوری برنامه هستند که ضمن آشنایی با آنها سه قطعه همسرایی «سلام بر حسین(ع)»، «گهواره علی اصغر(ع)» و «من کودک ایرانم و دل داده قرآن» که محتوای آمیخته با شعور حسینی دارد اجرا میشود.
مناجاتی ادامه داد: همچنین روزشمار دهه محرم بر اساس واقعه عاشورا تعریف شده و کودک و خردسال ما بر اساس محتوایی که برای آن تعریف شده به زبان کودکانه و بسیار دلنشین، آن واقعه را به تفسیر کلام مینشیند. در این برنامه به سبب آموزش و همراهی و آشنایی کودکان با واعظین و روضهخوانهای محرم، میهمان و روحانی خاص (حاج آقای محمدی) موضوعات برنامه و واقعه عاشورا را با نمایش، قصه و نقاشی به زندگی و رفتارهای روزانه بچهها گره میزند .
این تهیهکننده ادامه داد: آیتم قصهگویی را نیز خانم خامنه از زبان خورشید خانم که همیشه نظارهگر اعمال انسانهاست، روایت و عملکرد یاران و اصحاب والامقام امام حسین(ع) را در باب موضوع برنامه به زبان کودکانه برای مخاطب کودک برنامه بازگو میکند.
مناجاتی در توضیح دیگر بخشهای محرمی این برنامه اظهار کرد: در هر برنامه، کودکان و نوجوانان نقالیخوان که تربیت شده مکتب امام حسین(ع) هستند، نقل عاشورا و رشادتهای یاران سید الشهدا(ع) را به زبان و کلامی محکم و استوار بازگو میکنند (نقل حضرت علی اکبر، نقل حر و...). همچنین در این مجموعه برنامه که خاص محرم تولید میشود، سعی شده درسهایی که از واقعه عاشورا ماندگار شده به نسل جدید آموخته و کودکان بیاموزند که محرم تنها شور حسینی نیست؛ بلکه هدف از شور حسینی، فراگیری و درک شعور حسینی است.