به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، ایده ساخت برنامه از کجا شکل گرفت؟
ایده برنامه از آنجا شکل گرفت که مقام معظم رهبری از سال 1363 در ایام عید میلاد حضرت مسیح(ع) به خانوادههای شهدای مسیحی سر میزدند و به تکریم آنها میپرداختند. ما به مناسبت همین ایام پیشنهاد دادیم که همین اتفاق را در قاب رسانه ملی رقم بزنیم. از طرف دیگر با توجه به اوضاع جامعه و تفرقهافکنیهایی که بدخواهان درصدد هستند در میان اقلیتهای مذهبی ایجاد کنند، اهمیت اجرای آن مضاعف شد.
چگونه کار را آغاز کردید؟
در کتاب «مسیح در شب قدر» که از محصولات انتشارات صهباست، حضور رهبر انقلاب در منازل شهدای ارمنی و آشوری از سال 63 تا 89 روایت شده است. گروه پژوهشی برنامه با این مجموعه ارتباط گرفتند و جلسات مشورتی برگزار شد. در نهایت تصمیم این شد که از حضور ده خانواده از شهدایی که میزبان رهبری بودند به همراه پنج تن از مفاخر مسیحی در برنامه استفاده کنیم. به نمایندگی از اسقف اعظم مسیحیان تهران نیز یک کشیش در برنامه حضور پیدا کرد.
همراهی ایشان با حجتالاسلام شهاب مرادی هم اتفاق خاصی بود.
دقیقاً، یکی از اتفاقهای جالب برنامه همین بود. هنگامیکه مجری حاج آقای مرادی را دعوت کرد، ایشان از پایین صحنه از جناب کشیش خواهش کرد که با همراهی یکدیگر روی صحنه حاضر شوند. هنگام صحبت هم جناب کشیش گفتند که برخلاف همیشه ما میزبانیم و شما مهمان، بنابراین صحبت را شما باید آغاز کنید.
از واکنش مهمانها از حضور در برنامه برایمان بگویید.
از آنجاکه این اتفاق برای اولین بار در رسانه ملی رخ میداد، در آغاز برنامه در چهره مهمانان بهت و شگفتی را میشد نظاره کرد. آنها بسیار تشکر میکردند از اینکه این برنامه صرفاً به پاس قدردانی از شهدای مسیحی تهیه شده است. جناب کشیش هم از اسقفشان نقل کردند که حالا که صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران آنقدر به ما اهمیت داده و آنتن زنده در اختیار ما گذاشته است، پس شما هم از ابتدا تا انتهای به پاس تشکر در برنامه حاضر باشید.
به غیر از حضور مهمانان مختلف در برنامه، آیا بخشهای تولیدی هم داشتید؟
یکی از بخشهای تولیدی برنامه اختصاص به معرفی این شهدای عزیز داشت. در هنگام دعوت مجری از خانوادههای شهدا درباره شهدای آنها، کلیپ مستندهای کوتاهی همزمان روی آنتن رفت که در صفحه نمایشگر در برنامه پخش میشد.
درباره خلاقیت در برنامه و اتفاقات جدید در آن هم بگویید.
بله، چند مورد را میتوانم بگویم. در ارتباط با قالب برنامه ما تلاش کردیم از فضای کلیشهای استودیویی بیرون بیاییم و در فضای باز با استفاده از یک حوض و صحنهای که بر روی آن ایجاد کردیم برنامه را اجرا کنیم.
سرمای هوا در فضای آزاد انجام این کار را دشوار نمیکرد؟
با توجه به وضعیت هوا، همه لباس گرم پوشیده بودند که در تصویر هم مشخص بود. ضمن اینکه تعدادی بخاری هم تدارک دیده بودیم. برای پذیرایی هم قصد داشتیم به سبک ایرانی رفتار کنیم. برای همین چای در استکان کمر باریک ریخته شد و از لبو و باقالی که از خوراکیهای ویژه شبهای زمستانی است استفاده کردیم. در حین اجرای برنامه این خوراکیها روی میزها گذاشته میشد تا فضایی خودمانی و دوستانه ایجاد کند. برای خوشآمدگویی ابتدای برنامه هم از یکی از مادران شهدای مدافع حرم مسلمان دعوت کردیم. خانم زهرا سزاوار مادر شهید محمد جاودانی که اتفاقاً در یکی از قسمتهای سریال «بچه زرنگ» که از شبکه دو سیما در حال پخش بود حضور داشتند، این کار را انجام دادند. خانواده شهید مسیحی که بعد از ایشان صحبت کردند، گفتند ما آمدیم تا دید و بازدید حضرت آقا را پس بدهیم، چون معتقدیم صدا و سیما، خانه حضرت آقاست.
یکی از مفاخر مسیحیان به نام آقای هاملت تومانیان که استاد شطرنج است در پیام تصویری از تمایل خود برای حضور در برنامه سخن گفت و ضمن گرامیداشت سالگرد شهادت حاج قاسم، به محبوبیت این سردار در ارمنستان و در میان ارامنه اشاره کرد. جالب است که این اقدام بدون هماهنگی قبلی از طرف ما بود.
پس از پخش برنامه هم بازخوردی دریافت کردید؟
بله. بعد از برنامه، نمایندگان ارامنه و آشوریها به صورت تلفنی بابت پخش این برنامه و از اینکه صدا و سیما، برنامه زندهای را به هموطنان مسیحی اختصاص داده از عوامل تشکر کردند.
https://www.pririb.ir/portal/NewsView/76638