مشاهده خبر

نگاهی به جایگاه «درخت» در ادبیات و هنر در ویژه برنامه «دار دو»

نخستین قسمت از  برنامه «داردو» با شعار برنامه‌ای برای دار و درخت‌های ایران شنبه 13 اسفند از شبکه دو سیما روانه آنتن شد.

به گزارش روابط عمومی شبکه دو؛ در این برنامه، پرهام دیباج مجری و کارشناس «دار دو» اظهار داشت: چرا فقط یک روز باید روز درخت‌کاری باشد، چرا هر روز درخت‌کاری نمی‌کنیم؟ در این برنامه که طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت و پویش «ایران سرسبز- ایران قوی» نیز پیگیری می‌شود، به این سؤال پاسخ داده می‌شود که چگونه می‌توانیم یک میلیارد درخت بکاریم.

دیباج در ادامه افزود: در «دار دو» بررسی می‌کنیم که چگونه می‌توانیم پوشش گیاهی و درختان را حفظ کنیم همان‌طور که اجدادمان درختی مثل سرو ابرکوه را 4500 سال نگاه داشته‌‌اند.

در ادامه برنامه «دار دو» نمایشی معناگرا در باب کاشت و داشت درختان به عنوان قدردانی از کسانی که در پاسداشت محیط زیست جان‌شان را فدا کرده‌اند پخش شد.

عالیه مهرابی بانوی شاعر یزدی یکی از مهمانان این برنامه بود که درباره نماد درخت در ادبیات و هنر سخن گفت. در حقیقت «دار دو» تلاش دارد علاوه بر بررسی مشکلات حفظ جنگل‌ها و درختان در ایران به جایگاه درخت در فرهنگ ایرانی بپردازد و از این رهگذر مهرابی به شاهنامه اشاره کرد که از 570 درخت در آن نام برده شده و با آئین‌های زیادی گره خورده است. همچنین درخت در آثار سهراب سپهری نیز از دیگر اشارات مهمان این برنامه بود و دستمایه قرار دادن «سرو» نیز در آثار مختلف شعرایی چون سعدی، حافظ و... بررسی شد.

دیباج در بخش دیگر این برنامه گفت: درخت‌کاری یعنی کاشت، داشت، برداشت. بعضی از درخت‌ها مثمر هستند یعنی به ما یک محصول می‌دهند مثل درختان میوه که آن می‌شود برداشت، اما بسیاری از درختان ما کاشت و داشت‌شان مشهود است یعنی باید آن را بکاریم و از آن مواظبت کنیم تا درخت به ثمر برسد. ثمر یک درخت غیرمثمر که میوه نمی‌دهد، محصول آن تولید اکسیژن، جلوگیری از سیل، حفظ خاک، گیاه‌پالایی، تصفیه آب، خاک و هواست. پس این طور نیست که درختانی که محصول نمی‌دهند مفید نباشند، محصول این درختان به اشکالی است که توضیح دادم.

مهمان دیگر این برنامه فرهاد مسعودی جنگلبان از استان گلستان بود که بعد از ساعت کاری خود نیز به نگهداری از جنگل‌های هیرکانی و سرخ‌دار پرداخت. او درباره فعالیت‌های خود در این زمینه با پرهام دیباج گفت‌وگو کرد.‌

پخش موشن گرافیکی با نام «آب و درخت» و «درخت در قاب تاریخ»، گفت‌وگو با محمد یاراحمدی نقاش و گرافیست نیز که در خلال برنامه به طراحی موضوعی در رابطه با درخت پرداخت، پخش مستندی درباره درخت چنار شهرستان محلات و... از دیگر بخش‌های این برنامه بود.

گفتنی است "دار دو" کاری است از گروه دانش و اقتصاد شبکه دو با همکاری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کل کشور و تهیه‌کنندگی هادی خدادی که از شنبه 13 تا دوشنبه 15 اسفند حوالی ساعت 22:30 روانه آنتن می‌شود. بازپخش این برنامه روز بعد حوالی ساعت ۱۲:۳۵ خواهد بود.

آخرین اخبار

گویندگان پادکست «همزن» با «بسته پیشنهادی» به شبکه دو می‌آیند برنامه «ماه‌ترین پلاس» به سراغ پدران می رود ورود «غرغر خان» به باغ شادونه اطلاعات و زمان پخش فیلمهای سینمایی شبکه دو حضور یک روانشناس در برنامه «ماه ترین پلاس» حضور بانویی کارآفرین و هنرمند در برنامه «کار خونه» بررسی اهمیت «شغل» در برنامه «بیا وسط» داستان تولد پسر کوهستان در برنامه «پا به ماه» پخش مستند «نیمه شب 24 آوریل» از شبکه دو سیما «مدار بسته» امشب با حضور «سید جواد هاشمی» قدردانی مجلس شورای اسلامی از دست‌اندرکاران برنامه‌های قرآنی رسانه ملی «آقای قاضی» به شبکه دو می آید حضور بازیگری نام آشنا در «مدار بسته» امشب «اسلحه مادری» در شبکه دو روایت فانتزی از جنایات استعمار «مسعود فروتن» به مدار بسته شبکه دو می‌آید حضور یک جراح و متخصص اورولوژی در ماه‌ترین امروز معرفی موسسات ازدواج و سامانه های همسان گزینی در برنامه «بیا وسط» آغاز پخش مجموعه «هیس، هیچی نیس» از شبکه دو اطلاعات و زمان پخش فیلمهای سینمایی شبکه دو «ماه ترین پلاس» مجله تخصصی بارداری از قاب شبکه دو «کار خونه» با حضور بانویی کارآفرین از استان اردبیل آغاز پخش فصل دوم برنامه «پا به ماه» از شبکه دو سیما بازگشت مجله هنری بوم به آنتن شبکه دو سیما پخش فیلم «هناس» از شبکه دو سیما ویژه برنامه «پاورقی» به مناسبت حمله مقتدرانه ایران به اسرائیل بررسی حملات پهبادی و موشکی ایران علیه رژیم صهیونیستی در شبکه دو بازگشت «مدار بسته» به آنتن شبکه دو سیما با حضور یک قهرمان کشتی «مشاور» به شبکه دو می‌آید بازدید رئیس رسانه ملی از برنامه «پناه» بازدید رئیس رسانه ملی و معاون سیما از برنامه «سحرنشینی» عید فطر از مامان بگو جشن عید سعید فطر با عیدانه طنز سید خندان در شبکه دو بازگشت «پاورقی» بعد از تعطیلات عید فطر «رستگاری» از نظر جلوه‌های ویژه اتفاقی خاص برای تلویزیون است چرا سحر و افطار شبکه دو «مادرانه» شد؟ نگاه ویژه «سحرنشینی» به صاحب شب‌ قدر است/ بیان صفات حضرت زهرا (س) فرهنگ‌سازی شاد و مفرح به دور از هرگونه پند و نصیحت در برنامه سفر بخیر «از مامان بگو»، دلگشا و روشنگرانه «امریکا» موضوع نهمین قسمت از «پاورقی نوروزی» ویژه برنامه لیالی قدر شبکه دو به میزبانی حرم مطهر حضرت معصومه(س) هشتمین قسمت از «پاورقی نوروزی» با موضوع «فرهنگ» سفر عاشقان مولا علی (ع) در شب‌های قدر به «کوی محبت» بررسی اخبار جعلی رسانه های معاند در «پاورقی نوروزی» قصه‌های شنیدنی مادران در تلویزیون ششمین قسمت از «پاورقی نوروزی» با موضوع «پهلوی» مهمانی ویژه «نَقل و نُقل» به مناسبت میلاد کریم اهل بیت(ع) پاورقی امشب با موضوع «اسرائیل» «سفر بخیر» از شبکه دو سیما پاورقی امشب با موضوع «درمان»

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها