به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سیما، «خط سوم» شامل بخشهای متنوعی شامل «هدیه فرهنگی» با اجرای دکتر معصومه امیرزاده پیرامون معرفی کتاب، «تجربه زیسته» در قالب پادکست تصویری، «معرفی بانوان شاخص انقلاب اسلامی» با اجرای سمیه آقاجانی و «مردم چی میگن» با موضوع مصاحبه مردمی با توجه به موضوع برنامه خواهد بود.
سید یزدان ملک آبادی تهیه کننده «خط سوم» در توضیحاتی گفت: یکی از نکات مهم در هر جامعهای، پرداختن به موضوع زنان، آسیبشناسی و رفع مشکلات آنان در حوزههای مختلف است. این که سیاستگذاران، برنامهریزان، مدیران اجرایی، پژوهشگران و محققان مسائل زنان چه چیز یا چیزهایی را باید در اولویت و خط اصلی کارهای خود قرار دهند از مهمترین سؤالاتی است که باید به آن پاسخ داده شود.
ملک آبادی تصریح کرد: از آن جایی که زنان بخش بزرگ هر جامعهای را تشکیل میدهند و مسائل آنها از اهمیت خاصی برخوردار است لزوم پرداختن به حوزه مطالعاتی زنان از بدیهات و ضروریاتی است که باید از طریق رسانهها هم آگاهیرسانی شود.
وی خاطرنشان کرد: از آن جایی که پخش برنامهای که مباحث و مسائل مربوط به زنان را به طور مستقل مورد بررسی قرار دهد کمتر از تلویزیون پخش شده است، «خط سوم» به نوعی مبدع بود و موضوع گفتمان انقلاب اسلامی را در حوزه زنان با ساختاری متفاوت دنبال میکند.
وی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری درباره رشد زنان از لحاظ معنوی و اخلاقی گفت: همان طور که رهبری در فرمایشات خود همواره فرمودند باید یک فکر رایج در میان خود زنان باشد و آن هم مطالعه بیشتر درباره مسائل اساسی زندگی است.
ملک آبادی ادامه داد: بر همین اساس ما یک جریان سوم را که برگرفته از بیانات رهبری است به عنوان الگویی برای زنان در «خط سوم» مورد توجه قرار دادیم که دید سنتی و نگاه فمنیستی به شأن و منزلت مقام زن ندارد. از نگاه این جریان؛ زن علاوه بر کنش در جامعه، روابط خانوادگی موفقی دارد و شأن خود را به عنوان یک همسر و مادر به شایستگی حفظ میکند و در اتفاقات جامعه و پیرامون خود هم صاحب نظر و اندیشه است.
وی با اشاره به تیم سردبیری «خط سوم» که متشکل از 7 تا 8 تن از افراد باتجربه است، تصریح کرد: این برنامه در هر قسمت به یکی از مسائل حوزه مطالعاتی زنان در بخشهایی همچون اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، مسائل فردی و... با حضور کارشناس همان حوزه میپردازد.
ملک آبادی ادامه داد: مهمانانی که در برنامه دعوت میشوند افرادی هستند که در حوزههای مختف اقدامات مهمی را انجام دادهاند. مثلاً یکی از مهمانان برنامه، بانویی است که در حوزه خانواده و فرزندآوری فعالیت داشت و مؤسسهای را برای جلوگیری از سقط و باروریهای ناخواسته راهاندازی کرده است تا از بیش از 400 سقط جنین جلوگیری کند.
وی تأکید کرد: در «خط سوم» یک بخشی هم با نام «تجربه زیسته» داریم که همانند یک مستند کوتاه است و به صورت پادکست تصویری، به نمایش درمیآید. بخشی هم به معرفی کتاب در حوزه زنان و خانواده اختصاص دارد و بخش «مردم چی می گن» هم درباره موضوعات مختلف با مردم گفتوگو میکند.
در «خط سوم» سؤالات مخاطبان برنامه به صورت پیامکی و یا از طریق پیام رسان های داخلی «بله» و «ایتا» مطرح و در برنامه پاسخ داده میشود.
این برنامه حدود 26 قسمت در نظر گرفته شده است و موضوعاتی همچون «لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت»، «تفریح بانوان»، «تشکلهای دانشجویی»، «زنان و کنشگران اجتماعی»، «تفریح و بانوان»، «مسائل دختران در خانواده»، «حضانت»، «مادران سرپرست خانوار» و... از جمله مباحثی است که مورد بررسی قرار میگیرد.
نخستین قسمت «خط سوم» با موضوع «تصویر زن ایرانی در نگاه بینالملل» میزبان دکتر فاطمه قاسمپور (رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی و نماینده تهران) و قسمت دوم با عنوان «بانوان و تشکّلهای دانشجویی» با حضور سه تن از فعالان تشکّلهای دانشجویی به روی آنتن رفته است.
«خط سوم» کاری از گروه خانواده شبکه دو به تهیهکنندگی و کارگردانی سیدیزدان ملکآبادی و سردبیری و اجرای سحر دانشور، سهشنبهها و چهارشنبهها حوالی ساعت 23 روانه آنتن این شبکه میشود.
http://iribtv.ir/news/378293