مشاهده خبر

«ایران سرود»، برنامه‌ای که هدفش تمرکززدایی در فضای سرود کشور است

در سال‌های گذشته برنامه‌های تلویزیونی مختلفی به امر استعدادیابی در زمینه‌های خوانندگی، گویندگی، نویسندگی، ورزشی و... توجه داشتند، اما در حوزه سرود تاکنون برنامه‌های اندکی به استعدادیابی در این حوزه پرداخته‌اند.

به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس، چند سالی است که سرود به عنوان گونه‌ای از موسیقی در قاب تلویزیون دیده می‌شود و برنامه‌هایی به این گونه هنری اختصاص یافته است. برنامه‌هایی که رفته رفته طی سال‌های گذشته سرود را به عنوان یک ظرفیت هنری گرانبها و مؤثر برای گسترش ارزش‌ها برای گروه‌های سنی کودک و نوجوان و فضایی برای حضور اقوام مختلف در قاب تلویزیون تبدیل کرده است.

البته با وجود اینکه در سال‌های گذشته برنامه‌های تلویزیونی مختلفی به امر استعدادیابی در زمینه‌های خوانندگی، گویندگی، نویسندگی، ورزشی و... توجه داشتند، اما در حوزه سرود به نسبت دیگر رشته‌ها تاکنون برنامه‌های اندکی به استعدادیابی در این حوزه پرداخته‌اند.

برنامه «ایران سرود» تازه‌ترین برنامه شبکه دو سیما در حوزه موسیقی و سرود است که از تیرماه سال جاری پخش خود را آغاز کرده است. این برنامه به سراغ گروه‌های سرود در شهرهای مختلف می‌رود و با اجرای هر سرود ضمن معرفی فرهنگ هر شهر به معرفی گروه‌های فعال در این حوزه نیز می‌پردازد.

برنامه «ایران سرود» در سه محور «تمرکززدایی از پایتخت و توجه بیشتر به مراکز استان‌ها»، «توجه به کنش‌گری اجتماعی گروه‌های سرود» و «نشان دادن فرایند آماده‌سازی تا زمان اجرای سرودها» به گروه‌های سرودی از سراسر کشور پرداخته است. از مهمترین شاخصه‌های این برنامه، نمایش مستندگونه فرایند آماده‌سازی تا اجرای سرودها توسط گروه‌های سرود است تاکنون در هیچ برنامه‌ای به نمایش گذاشته نشده و مخاطبان از زمان آغاز یک سرود و شلوغ‌کاری بچه‌ها و بازی‌هایشان تا لحظه نمایش سرود در استیج را در قالب یک مستند روایی مشاهده خواهند کرد.

تمرکززدایی در فضای سرود کشور

حسین صیامی، مدیر پروژه برنامه «ایران سرود» درباره شروع کار و نحوه تولید این برنامه به خبرنگار فارس گفت: سرود، یکی از حوزه‌های پرمخاطب و ترغیب‌کننده در فضای جامعه است، همچنین از فعالیت‌های فرهنگی است که در همه جای کشور و حتی در روستاهای دور افتاده هم وجود دارد. معمولاً تمرکز برنامه‌هایی که در حوزه سرود ساخته می‌شود، در بخش فنی و رقابتی آن است. در این برنامه تلاش شده از ظرفیت رسانه‌ای استفاده شود و رسانه با عدالت بیشتری در اختیار اهالی سرود مناطق مختلف ایران قرار بگیرد. تلاش کردیم در فضای رسانه تمرکززدایی کنیم و تصمیم گرفته شد که این بار گروه‌های تولیدی ما به شهرستان‌ها بروند و از فرآیند اجرایی یک گروه سرود، برنامه‌ای در قالب مستند بسازند.

وی درباره ویژگی‌های برنامه «ایران سرود» بیان داشت: همچنین در این برنامه تلاش می‌کنیم در کنار اجرای سرود گروه‌های شرکت‌کننده، اقلیم، فرهنگ و پوشش مردم مناطق مختلف کشور نیز معرفی شود. مثلاً تأکید داریم اجرای سرود حتماً در یکی از اماکن باستانی و دیدنی آن شهر انجام شود و اعضای گروه‌های سرود با لباس محلی خود حاضر شوند. بنا داریم در فصل اول این برنامه از همه استان‌ها یک نماینده داشته باشیم. برای مراحل و فصل‌های بعدی این برنامه نیز برنامه‌ریزی‌هایی انجام شده که به‌زودی اعلام خواهد شد.

رقابت بر اساس آراء مردمی

وی با اشاره به زمان پخش برنامه «ایران سرود» گفت: حدود سه هفته است که پخش این برنامه از شبکه دو سیما آغاز شده و 9 قسمت آن پخش شده است. رقابت در این برنامه بر اساس آرای مردم است. در طول هفته نیز مخاطبان برنامه می‌توانند شماره‌ گروه مورد نظر خود را را پیامک کنند و در پایان هفته، گروهی که آرای بیشتری کسب کرده باشد معرفی خواهد شد.

مدیر پروژه برنامه «ایران سرود» درباره دلیل توجه به حوزه سرود در این برنامه گفت: حدود هشت سال است که مسئله سرود در کشور ما پررنگ‌تر از سال‌های گذشته شده و شاید بعد از پخش سرود «سلام فرمانده» توجه به مسئله سرود به‌عنوان یک هنر عامه‌پسند جلب شد. معمولاً فعالیت‌های هنری برای تبدیل شدن به هنر عامه‌پسند دشواری‌های زیادی را طی می‌کنند و امروز سرود یکی از حوز‌ه‌های پرطرفدار فرهنگی است.

برای یک گروه سرود، 100 خانواده به صورت مستقیم درگیر می‌شوند

صیامی ادامه داد: با توجه به اینکه از نظر تعداد برای یک گروه سرود، 100 خانواده به همراه عوامل اجرایی آن سرود به صورت مستقیم درگیر می‌شوند، با جامعه بزرگی از نظر تعداد روبرو هستیم. همچنین سرود، هنری است که به خاطر زبان ساده و روانی که دارد سرعت و عمق تأثیرگذاری بیشتری دارد. در همه این سالها شاید هیچ قالب دیگری نبوده که سریع بتواند مباحث دینی و انقلابی را مطرح کند و به جان مخاطب بنشیند. نمونه آن را در برخی کارهای مانند «سلام فرمانده» شاهد بودیم که تأثیرگذاری زیادی داشت؛ این باعث می‌شود به سرود توجه بیشتری کنیم.

وی درباره قالب مستند این برنامه توضیح داد: مستند بودن این برنامه به خاطر این است که معمولاً تصویری که از گروه‌های سرود در ذهن مردم است همان تصویر کت و شلوار پوشیده و موقری است که جلوی دوربین در حال خواندن سرود هستند و به اتفاقات پشت صحنه این گروه‌ها در برنامه‌های تلویزیونی کمتر پرداخته شده است. 

صیامی ادامه داد: در پشت صحنه این مستند، کودکان و نوجوانانی که عوامل اجرای سرود هستند، بازی و تفریح می‌کنند، با یکدیگر شوخی می‌کنند، گاهی از کار خسته می‌شوند و به طور کلی پشت پرده خلاصه‌ای از لذت‌ها و دردسرهاست و به نمایش گذاشتن آن نیازمند قالب مستند است، مستندی که راوی آن خود بچه‌ها و خانواده‌هایشان هستند. به این موارد کمتر پرداخته شده؛ برای همین سراغ سرود و پشت صحنه آن در قالب مستند رفتیم.

موضوعات سرودها «انقلابی، اجتماعی، هویتی و مذهبی» است

وی درباره موضوع سرودها نیز گفت: برای موضوع سرودها محدودیتی قرار ندادیم. خود گروه‌ها موضوعشان را انتخاب می‌کنند و برای ما می‌فرستند. ترجیح ما این است که اگر گروهی سرودی محلی دارند، همان را اجرا کنند. خود گروه‌ها دقت زیادی در تولیدات خود دارند و موضوعات معمولاً انقلابی، اجتماعی، هویتی و مذهبی است. حساسیت خاصی روی موضوع نداریم ولی اولویت ما برای گروه‌های شهرستانی این است که سرود محلی اجرا کنند. 

صیامی همچنین درباره جوایز این برنامه گفت: در مرحله اول، گروه‌های برتر به مرحله بعدی یا فصل بعد راه پیدا می‌کنند که آن فصل جدی‌تر و مفصل‌تر خواهد بود. برای مخاطبانی که از طریق پیامک به گروه مورد نظر رای می‌دهند نیز کمک هزینه سفر به مشهد مقدس در نظر گرفته شده است. در حال حاضر، در حال طراحی فصل دوم این برنامه هستیم که آن هم از شبکه دو سیما پخش می‌شود.

 

https://www.farsnews.ir/news/14020606000826

 

آخرین اخبار

در گفتگو با مهدی طهماسبی تهیه کننده برنامه «مغناطیس»: در مسیر حضور تا ظهور با شما هستیم روزشماری تا اربعین حسینی با ویژه برنامه «مغناطیس» «با هنر زیستن» از دریچه نگاه مجله هنری بوم حضور بانویی کارآفرین در برنامه «کار خونه» بررسی اولویت های معاونت زنان در دولت چهاردهم در «خط سوم» آغاز فصل چهارم بخش خبری دی بی سی فارسی از شبکه دو سیما «کار خونه» با حضور بانویی کارآفرین از استان خراسان شمالی پخش ویژه برنامه «کوی محبت» در رثای سیدالساجدین(ع) خانواده خلبان «پرواز اردیبهشت» به شبکه دو می آیند سفر هزار و یک داستان با فصل دوم «سندباد» مدرسه ای به وسعت ایران با «میم مثل معلم» آغاز پخش فصل جدید «از مامان بگو» از شبکه دو سیما پخش مجموعه نمایشی «در کنار پروانه‌ها» از شبکه دو سیما نگاهی به مرثیه سرایی عاشورایی در «کوی محبت» شبکه دو نویسنده کتاب اربعین طوبی در «کوی محبت» شبکه دو پشت درهای بهشت با «کوی محبت» شبکه دو نخستین گفتنی های عاشورا برای تو در «کوی محبت» شبکه دو نگاهی به قاب‌های ماندگار شهادت در مجله هنری بوم روایتی دیگر از وقایع ظهر عاشورا در «کوی محبت» شبکه دو همزمان با شب تاسوعای حسینی؛ شرحی بر ایثار علمدار وفا، ساقی آب و ادب در «کوی محبت» شبکه دو شرحی بر فداکاری‌ها و ایثار سالار شهیدان، حسین بن علی (ع) در «کوی محبت» شبکه دو روایت تلاقی عشق و هنر در مستند «مضطر» قصه عشق و ایمان در «کوی محبت» شبکه دو روایتی نو از واقعه‌ای کهن در «کوی محبت» شبکه دو پخش همایش شیرخوارگان حسینی از شبکه دو مجموعه نمایشی «بزم آخر» روی آنتن شبکه دو حسین(ع)؛ از آغاز تا پرواز در «کوی محبت» شبکه دو سیده مارال بابایی به «کوی محبت» شبکه دو می آید «بوم» سیزدهم به خانه حسین(ع) می رود همرزمان حسین (ع) در «کوی محبت» شبکه دو سفر عاشقان اباعبدالله(ع) به «کوی محبت» پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به مناسبت انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم طنین نوای یا حسین(ع) در شبکه دو سیما «حسینیه بهشت» در شبکه دو برپا می‌شود همزمان با آغاز ماه محرم «سفیر» به شبکه دو می آید بازپخش مناظره‌های دور دوم انتخابات ریاست ‌جمهوری از شبکه دو سیما اطلاعات و زمان پخش فیلمهای سینمایی شبکه دو پخش شش برنامه پایانی نامزدهای ریاست جمهوری هنر شیعی به روایت استاد «مسعود نجابتی» حضور نماینده امور بانوان دکتر قالیباف در «خط سوم» امروز حضور نماینده امور بانوان حجت الاسلام مصطفی پورمحمدی در «خط سوم» امروز بازپخش برنامه انتخاباتی «مهنا» از آنتن شبکه دو حضور نماینده بانوان دکتر پزشکیان در «خط سوم» امروز پخش مستندهای انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری از شبکه دو حضور نماینده بانوان دکتر قاضی زاده هاشمی در «خط سوم» امروز حضور نماینده بانوان نامزدهای ریاست جمهوری در «خط سوم» در آستانه عید سعید غدیر خم؛ «مهمونی 10 کیلومتری غدیر» روی آنتن شبکه دو سیما «جاده دلتنگی» از پا به ماه روی آنتن شبکه دو سیما دیداری تازه با دکتر علی شریعتی از قاب مجله هنری بوم پخش دعای عرفه از شبکه دو

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها