«شکست اسرائیل با هنر» عنوان برنامهای بود که شب شنبه روی آنتن زنده شبکه دو سیما رفت و علی حیاتی باحضور در این برنامه از هنر و نسبت آن با صدور مقاومت صحبت کرد.
علی حیاتی در آغاز سخنان خود به نقش هنرمند در حماسه هفت اکتبر و روزهای مقاومت اشاره کرد و گفت: هنرمندانی که با اتفاقات غزه همراه بودند، نمیتوانستند یک سال گذشته را بیکار بمانند و کاری نکنند. طبیعتاً ما که دور از معرکه هستیم طور دیگری ارتباط برقرار میکردیم. اثری که هنرمندان حاضر در غزه خلق میکنند، با دستان قوی خلق شده و از حقایق صبحت میکند. اولین چیزی که بعد از هفت اکتبر به ذهن ما رسید این بود که حالا باید چکار کنیم؟ سریع با دوستان هیئت هنر جلسهای تشکیل دادیم که نتیجه این شد یک فراخوان عمومی به هنرمندان و فعالان فضای مجازی و دیگر حوزهها دادیم. سعی کردیم افرادی که تحلیل بهتری از منطقه دارند به هنرمندان نزدیک شوند. میخواستیم از همنشینی این افراد با یکدیگر به این برسیم که حالا باید چه کاری کنیم.
وی افزود: اولین خروجی این رویداد این بود که بچهها تکلیف خود را بدانند. مثلا بچههای گرافیک میدانند در یک واکنش سریع چه وظیفهای دارند. مهمترین اتفاقی که در این رویداد افتاد این بود که بچهها وارد موضوع فلسطین شدند. بهنظر من آنقدری که موضوع فلسطین برای رهبران جمهوری اسلامی اهمیت داشت برای مردم مهم نبود. بعد از قضیه هفت اکتبر مردم وارد عمل شدند اما هنوز هم این موضوع برای تعدادی از تودههای مردم بیاهمیت است. ما به برکت مجاهدتها و خونهای پاک مجاهدان با فلسطین و محور مقاومت آشنا شدیم.
حیاتی در ادامه به موضوع ورزش و فلسطین و حضور در بازیها ی آسیایی قطر پرداخت و گفت: در حین انجام این رویداد به نقش ورزش و موضوع فلسطین هم پرداختیم. در همین روزها هم رویدادهای مهم ورزشی بسیاری داشتیم که یک فرصت استثنایی برای گفتوگو راجع به فلسطین فراهم کنیم. به لطف خدا توانستیم وارد صحنه جام ملتهای قطر شویم و کارهایی انجام دهیم. تجربه این سفر بسیار ناب بود. من بعد از این سفر به همه دوستان گفتم که هر کار هنری که میکنیم اگر پیوست بینالمللی نداشته باشد ناقص و ابتر خواهد ماند.
وی افزود: ما برای دیدن بازیهای فلسطین به ورزشگاه رفته بودیم. این فلسطینیها هیچوقت فلسطین را ندیده بودند و هرکدام از جای جای دنیا به قطر آمده بودند. این افراد خیلی ذوق میکردند وقتی میدیدند که افرادی برای وطن آنها دغدغه دارند. یکی از اتفاقات خوب این سفر هم دیدار با وائع دحدوح بود که خود ایشان هم از این دیدار بسیار رضایت داشتند و ابراز خشنودی کردند.
حیاتی در ادامه به حضور در لبنان برای ارتقای سطح هنری اردوگاههای فلسطینی اشاره کرد و گفت: با تلاش و رایزنی سید کمیل باقرزاده که رایزن فرهنگی ایران در لبنان است، برای ارتقای سطح هنری اردوگاههای فلسطینی راهی لبنان شدیم. در آنجا ما با چیزهایی مواجه شدیم که تا بحال ندیده بودیم و با نسل زد فلسطینیها مواجه شدیم. من در برخی از اردوگاهها با افرادی مواجه شدم که تمام تلاش خود را میکردند که تاریخ فلسطین را برای کودکان و نوجوانان بازخوانی کنند.
وی به برنامههای اولین محرم بعد از واقعه هفت اکتبر پرداخت و گفت: رویکرد ما در محرم امسال واقعه هفت اکتبر بود. قصد داشتیم بیشترین خروجی رسانهای را داشته باشیم. ما محرم و اربعین امسال را یک فرصت استثنایی برای وحدت مسلمین میدیدیم. تمام تلاش ما این بود که در طراحی دکور، پوستر، دعوت از مهمانان و ... این موضوع را مدنظر قرار دهیم. تمام تلاش خود را کردیم تا هدفی که امام حسین برای آن به شهادت رسید را فریاد بزنیم.
برنامه زمانه شنبه تا دوشنبه هر هفته ساعت 23 روی آنتن شبکه دو سیما میرود.