مشاهده خبر

قدرت نماینده کارگران و نماینده کارفرما یکسان نیست؛ دستمزدها باید از تورم عبور کنند؛ تشکل باید اجتماع‌سازی کند

برنامه «زمانه» در هفته جاری دوباره به سراغ کارگران و مشکلات آنان رفت.

«دستمزد از تهران تا عسلویه» عنوان برنامه یکشنبه شب بود که با حضور علیرضا میرغفاری، فعال کارگری برگزار شد.

میرغفاری در آغاز سخنان خود با اشاره به اینکه شورای عالی کار هرساله موظف است که حداقل دستمزد سالیانه را معین کند، گفت: حداقل دستمزد به اعتبار کاری است که کارگر انجام می‌دهد. متاسفانه دولت‌های پس از انقلاب هر کدام سهمی در سرکوب کارگران ایفا کردند. تجربه به ما نشان داده که هیچ سالی ساختار سه‌جانبه‌گرایی درست انجام نشده است. چون قدرت نماینده کارگران با نماینده کارفرما یکسان نیست. تجربه سال گذشته من این بود که طرف مذاکره ما دولت بود و با ساختار دوجانبه مواجه بودیم. اینجا دیدیم دولت از کارفرما دفاع می‌کرد.

وی افزود: پویش دستمزد حداقل ۱۵ میلیونی توانست برای اولین بار بحث شورای عالی کارگران را به یک موضوع اجتماعی برای کارگران تبدیل کند. الان حقوق و مزایا برای یک خانواده، ۱۱میلیون و خورده‌ای است. اما این پویش یک دستاورد معنوی داشت و آن این بود که بخش زیادی از جامعه کارگری همراه ما بودند. برای من مهم بود که شورای عالی کار برای کارگران اهمیت داشته باشد. من در هر جایگاهی باشم این مسیر ادامه‌دار خواهد بود. امیدوارم امسال با پشتوانه بزرگتری در جلسات حاضر شویم.

او در ادامه بیان کرد: دستمزدها باید طوری باشد که علاوه بر اینکه تورم را پوشش می‌دهند از آن عبور کنند. یکی از نکاتی که در جلسات شورای عالی کار به اشاره می‌کنیم این است که بخشی از کارگران ذیل شرکت‌های پیمانکاری مشمول مصوبات قانون عالی کار هستند و بیست درصد افزایش حقوق دارند. این برخلاف تمام شعارهای انتخاباتی رییس جمهور بود چون قرار بود دستمزد به میزان تورم افزایش پیدا کند.
وی درخصوص کارکرد تشکل‌های کارگری گفت: الان چهارده پانزده میلیون کارگر داریم که زیر پنج درصد آن‌ها دارای تشکل هستند. ولی کاش نداشتند؛ چون به نفع کارگر کار نمی‌کنند. تشکل باید اجتماع‌سازی کند. ۵۲ کارگر در معدن فوت کردند اما افکار عمومی خیلی به آن ضریب نداد. اگر تشکل بتواند اجتماع‌سازی کند و به کارگران آگاهی بدهد خودبه‌خود بسیاری از مسائل کارگران حل می‌شود. تشکل می‌تواند به پشتوانه اجتماعی که می‌سازد ضریب رسانه‌ای هم بسازد.

میرغفاری در ادامه با اشاره به مطالبات کارگران گفت: داشتن کار و شرایط یکسان و اختلاف مزدی برای ما قابل قبول نیست. یکی از موضوعات مورد اعتراض ما در پارس جنوبی راننده‌های استیجاری و غیر مالک هستند که وضعیت بدی دارند. این رانندگان مشمول قانون کار نیستند. این رانندگان نه اضافه کار دارند نه سنوات می‌گیرند. موضوع بعدی اجرای طرح اقماری دو هفته کار و دو هفته استراحت برای عزیزان اداری و اجرایی است. قرار بود این طرح اجرا شود اما هنوز اجرا نشده است. مطالبه دیگری هم مبنی بر بازگشت آقای حجت رضایی داشتیم. بعد از پیگیری‌های که داشتیم متوجه شدیم مدیر پالایشگاه ششم به او اجازه کار نمی‌دهد.

او در ادامه افزود: ما تمام تلاش خودمان را کردیم که صدای خود را در چهارچوب مشخصی پیش ببریم. اعتراضات خود را به شیوه‌های مختلف نشان دادیم. اما وقتی مدیران بلند پایه مانند رییس جمهور یا دادستان به پالایشگاه می‌آمدند اجازه نداشتیم با آن‌ها دیدار کنیم . این نهایت بی‌احترامی به تشکل کارگری است. الان ۱۶ هفته متوالی است که کارگران روز سه‌شنبه اعتراض می‌کنند و هنوز پاسخ درستی هم نگرفتند. ما قصد داریم که روز سه‌شنبه از فضای پالایشگاه بیرون بیاییم و در فضای عمومی تجمع داشته باشیم. حتی جایی تجمع می‌کنیم که شهروندان هم نمی‌توانند به ما اضافه شوند تا مطالبات از محتوای کارگری خارج شود.

 

 

آخرین اخبار

اطلاعات و زمان پخش فیلمهای سینمایی شبکه دو روایتی از خلق یک تابلوی نقاشی در شبکه دو سیما «زخم‌ها حرف می‌زنند» از قاب شبکه دو بازدید «پاورقی» در تلوبیون به 10 میلیون رسید میراث فرهنگی قدرت نرم ایران است؛ گردشگری موتور پیشران توسعه در ایران است وزیر میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی با «زمانه» به شبکه دو می‌آید ۴۲ درصد بودجه عمومی کشور توسط مالیات تامین می‌شود زیر و بم مالیات در گفتگوی امشب زمانه روایتی دیگر از یاس در دورهمی «نقل و نقل» ویژه برنامه های گروه معارف اسلامی شبکه دو سیما به مناسبت شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) به بازار تخصصی پوشاک اسلامی نیاز داریم «بازار حجاب یا بی حجابی؟» در زمانه امشب به هوای حوا در دورهمی «نقل و نقل» «گیله وا» به شبکه دو آمد بررسی معضل سقط جنین در مستند «بی‌تو هرگز» اطلاعات و زمان پخش فیلمهای سینمایی شبکه دو قدردانی کارگران پارس جنوبی از دکتر جبلی «حسینیه بهشت» در شبکه دو برپا می‌شود قاضی دوست داشتنی تلویزیون با 30 میلیون مخاطب حضور بانویی کارآفرین در برنامه «کار خونه» شهر در دست بچه‌ها حضور یک روانشناس در برنامه «عصر خانواده» «سندباد» به شام می‌رود سقط به یک بیزنس تبدیل شده است؛ جرم‌انگاری سقط باعث به خطر افتادن جان مادران می‌شود پرونده سقط‌های غیرقانونی روی میز «زمانه» مستند «پروانه» از قاب شبکه دو «شکارچی تانک» به شبکه دو آمد قدرت نماینده کارگران و نماینده کارفرما یکسان نیست؛ دستمزدها باید از تورم عبور کنند؛ تشکل باید اجتماع‌سازی کند انتصاب جدید در شبکه دو سیما گذری از «بزرگراه جلال» با «نَقل و نُقل» انتصاب جدید در شبکه دو سیما «سندباد» روایتی از پوچی رویای آمریکایی و مواجهه با واقعیت در برنامه «زمانه» مطرح شد: قدرت خروج سرمایه برای تامین نقدینگی با افزایش نرخ ارز بالا می‌رود «زمانه» امشب و موضوع آزادسازی قیمت‌ها تقدیر ویژه مقاومت عراق از برنامه نوسان آغاز پخش مجله عصرگاهی شبکه دو؛ «عصر خانواده» میزبان خانواده های ایرانی گشت و گذاری در «باغ کاغذی» با «نَقل و نُقل» «لبه تیغ» در شبکه دو حضور بانویی کارآفرین در برنامه «کار خونه» فصل جدید «عصر خانواده» شبکه دو فرا رسید اطلاعات و زمان پخش فیلمهای سینمایی شبکه دو بنده طلعت آن باش که آنی دارد؛ آنِ شعرها و غزل‌های پارسی با «آنگاه» به شبکه دو می‌آید «کار خونه» این هفته به میزبانی بانویی تلاشگر از استان مرکزی «صد روز با رئیس جمهور» در زمانه امشب «زمانه» امشب و بودجه 1404 «سندباد» به سرزمین هزار رنگ و فرهنگ می‌رود قدمی با زنده رود در دورهمی امشب «نقل و نقل» داستان یک قتل در زمانه امشب مجموعه نمایشی «چای نبات» کام مخاطبان را شیرین می‌کند همراه با «کوی محبت» در شب شهادت بانوی آب و آفتاب

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها